tisdag 14 september 2010

Vad är skillnaden?

Jag brukar läsa en anna blogg ibland. Hon som skriver i den bloggen har ett väldigt öppet, ärligt och nästan lite rått sätt att skriva på. Jag gillar hennes sätt att skriva på. Hon skriver mycket om sin träning, vikt och om hur hon tycker att tjocka människor är äckliga. Hennes åskiter får helt stå för henne själv. Vi bor i ett fritt land där vi alla har rätt att tycka som vi vill. Det är roligt att läsa det hon skriver för folk har så otroligt mycket åsikter om en del saker, låt människan leva som hon vill och tycker. Ibland kan vi svenskar vara lite väl skitnödiga och ska bry sig i andras liv.

Där emot om någon hade haft en blogg där man skrivit om hur man tycker att mörkhyade människor är äckliga och mindre värda, eller att man hatar asiater. Man hade fått stänga ner sin blogg väldigt snabb skulle jag tro om man hade rasistiska åsikter och liknande. Det hade inte varit okej. Så vad är skillnaden egentligen? Varför är det okej att tycka att tjocka människor är äckliga eller skriva att man hatar fransmän? Tjocka människor, fransmän, amerikanare, skåningar, asiater osv. lär väl inte heller tycka det är så roligt om folk tycker dom är äckliga och dumma. Dom har väl också känslor?!

Nä, alla människor är lika mycket värda oavsätt storlek, färg och kön. Sen kan man väl ha olika åsikter om saker och ting, och alla får tycka vad man vill men visst är det konstigt att det ska vara skillnad på folk och folk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar